top
   
   Åbningstider:        
   Mandag 10-17
   Titsdag 10-17
   Onsdag 10-17
   Torsdag 10-17
   Fredag 10-17
   Lørdag 9-16
   Søndag 9-16
   
   Ring til Las  på   4037 1535
   eller Freddy på

5174 4135

Beskæring af

  
Ribs Solbær Stikkelsbær
Bør starte efter 3-4 års vækst, så tager man den tykkeste 1/3 af grenene og klipper væk hvert år herefter for at holde busken ung og i god vækst det giver flest bær. Beskæring kan foretages fra høst til April. Plantes i alm. Havejord, solrigt, gødes om foråret.
 
Hindbær
Sommerhindbær bærer kun frugt på 2 års skud så man skal kun klippe de grene væk der har båret frugt. Efterårshindbær kan klippes helt ned om vinteren da de bærer frugt på første års skud, der kommer mange rodskud hvert år og nogle skal graves op. Autumn Bliss er mest populær har lang høst periode fra August. Plantes i alm. Havejord i rækker og gerne solrigt, gødes om foråret.
 
Blåbær
I modsætning til alle andre frugtbuske er Blåbær en surbundsplante og vil gerne sidde i Rhododendronjord og have surbundsgødning. Fås i flere sorter tidlige og sene højde 1,5 — 2 meter høj og kræver ikke meget beskæring men gerne fuld sol for søde bær.
  
Vindruer
Sommer
Vin gror kraftigt og man skal klippe jævnligt sommeren igennem. Man finder en eller flere hovedgrene som man vil bygge videre på og hovedgrenen må ikke gro mere end 80 cm pr år og klippes af, sidegrenene på hovedgrenen klippes efter en eller to klaser frugt og lad to blade sidde efter frugt, og der gøres hele vejen løbende sommeren igennem henad efterår kan man også godt klippe blade af for at få sol til druerne.
 
Vinter
Omkring juletid skal vindruen skæres tilbage alle sidegrene klippes så der er 1 eller 2 knopper tilbage til at sætte frugt næste år .
  
Frugttræer
Æble og Pæretræer beskæres om vinteren hvor de ikke er i vækst, beskær de grene der vender ind mod midten af træet og sørg for at der er godt men luft omkring grene også når der kommer blade på da der ellers kan komme svampeangreb, beskær evt. af hensyn til plukning af frugt. Klip alle døde og svage grene væk.
  
Blommer og kirsebær kræver kun minimal beskæring og bedst hen på efterår mens der er blade på.

Vadum Havecenter | VadumKirkevej 63 | 9430 Vadum | Telefon: +45 51 74 41 35 | E-mail: vadumhave@gmail.com
 
Webdesign © +45 21 42 0000
Copyright © Vadum Havecenter - All Rights Reserved.

webpage.io Content Management System.